Twee sponsors in één spot! Kris de Roos en Theo Ebbers

Twéé sponsors in één spot

Kris de Roos, eigenaar van AlertLieberwirth Makelaars uit Mook

en

Theo Ebbers, eigenaar van Ebbers Assurantiekantoor uit Groesbeek 

Makelaardij – taxatie – hypotheken – assurantiën –  financieringen

Vrolijk en vriendelijk zegt hij: “Hallo, ik ben Kris, Kris met een K. Kris Roos, eigenaar van Alert Lieberwirth Makelaars uit Mook.” Het is 7 april 2016. Kris bezoekt dan, voor de eerste keer, de jaarlijkse sponsoravond van Groesbeekse Boys. Hij heeft het op die avond goed naar zijn zin.

Kris heeft sinds kort Lieberwirth Makelaardij uit Mook overgenomen en is daarmee de enige makelaar en taxateur in de gemeente Mook en Middelaar. Zijn bedrijf heet nu AlertLieberwirth Makelaars. Voorheen had hij als Alert Makelaardij zijn kantoor in Milsbeek en bediende van daaruit, met veel plezier, de regio.

Op een zonnige dag in mei ontmoeten we elkaar weer. Nu in zijn kantoor aan de Rijksweg 123 in Mook.  In de hal staan nieuwe reclameborden. Daar is hij trots op. ”Meteen dan maar met zo’n bord op de foto, Kris?” In de stralende zon maken we een foto. Het wordt een leuke!

“Zie je dat? Mijn nieuwe logo is een huis, maar je kunt het ook zien als een kaasplank. Gezellig thuis om de tafel met een hapje en een drankje.”

Mooi kantoor. Ruim. Parkeergelegenheid volop. Kris maakt thee en koffie en vertelt ondertussen: “Ik voelde mij meteen op m’n gemak en geaccepteerd op jullie sponsoravond. Wat een leuke sfeer in de kantine! Elza Bouten en jij vertelden toen over de mogelijkheid om dagsponsor te worden op de Groesbeekse Boysfamiliedag.  De andere dag heb ik dat voorgelegd aan Theo Ebbers, van Ebbers Assurantiekantoor in Groesbeek.”

Theo Ebbers: “Kris was er enthousiast over. Met plezier ging ik akkoord met zijn voorstel om samen jullie familiedagsponsor te worden. Ik had al vroeg een lijntje met de Boys. Mijn vader heeft er zelf nooit gevoetbald, maar was wel lid. Ik herinner mij dat we samen naar wedstrijden gingen kijken en daarna wat gingen drinken, dat was nog in die houten keet. Ik was een jaar of acht.”

De oplettende Schup Is-lezers hebben Kris en Theo vast al eerder opgemerkt op de advertentiepagina in Schup Is. Ze geven elkaar een stevige hand en maken hun klanten graag attent op mogelijkheden en oplossingen die zij samen kunnen geven aan hun klanten. Een sterke combinatie! Omdat Kris is verhuisd, zal die advertentie t.z.t.  in Schup Is worden aangepast.

Om elkaar zakelijk te versterken doen Kris en Theo een aantal reclame-uitingen gezamenlijk. Dat werkt goed. Kris: “Onze bedrijven werken zelfstandig. Ik nu vanuit Mook en Theo vanuit Groesbeek. Woningen, hypotheken en verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met onze specifieke kennis kunnen wij de consument in een gebied van circa 20 kilometer rond Groesbeek/Mook een compleet pakket bieden. Wat werken betreft hebben wij dezelfde passie: De klant staat altijd op 1!” Dat de klant dat zo ook ervaart valt te lezen op de site van Kris. Theo benadrukt, dat persoonlijk contact en een eerlijk advies geldt als zijn dagelijks motto.

Klanten zijn altijd van harte welkom op de kantoren van Kris en Theo, maar ze bezoeken klanten ook graag thuis. “Natuurlijk ook in de avonduren.” Bij beide mannen zijn werkweken van meer dan 50/60 uur eerder regel dan uitzondering.

Twee rasondernemers, mannen die van doorzetten weten en denken in oplossingen. Ook in de tijd dat de makelaardij het minder gemakkelijk had liet Kris zich niet uit het veld slaan. Theo is al vanaf zijn 17de zelfstandig ondernemer. Hij vertelt: “Mijn vader, Marinus Ebbers is in Groesbeek gestart als verzekeringsagent voor verzekeringsmaatschappij ’t Hooge Huys. Premiegeld werd toentertijd nog contant opgehaald. Nu niet meer voor te stellen hè. Ik hielp hem op zaterdag, dan ging ik, op de fiets, met zo’n grote bruine leren tas langs de deur, ook in de Breedeweg. En als je dan thuiskwam, de briefjes en munten tellen. Hij overleed op 54-jarige leeftijd. Ik was 17 jaar en net klaar met de meao. Door emotie overmand nam ik de beslissing, dat ik niet verder ging studeren, maar door zou gaan met het werk van mijn vader. Ik meldde mij bij ‘t Hooge Huys.  Ze vonden mij te jong. Ik kreeg het advies om eerst de heao te gaan doen en verder mijn vleugels uit te slaan. Ik voelde mij afgewezen! Dacht: Ik zal jullie laten zien dat ik het wél kan! Omdat ik minderjarig was, moest ik via de kantonrechter een handlichting aanvragen om een eigen bedrijf te mogen starten en nog twee andere verzekeraars vinden die hun vertrouwen in mij op papier moesten zetten. Die vond ik!  En daar ging ik. Op weg naar 18, zonder mobiele telefoon, op de fiets mijn droom achterna. Mijn moeder steunde mij. Onvoorwaardelijk! Veel Groesbeekse mensen gunden mij hun klandizie en zijn dat blijven doen!  Al 37 jaar.  En hun kinderen ook weer! Daar ben ik dankbaar voor. Ik heb fouten gemaakt in ’t begin. Ben soms hard op m’n bek gegaan. Nou!  Maar gelukkig kreeg ik steun van klanten en de maatschappijen waar ik voor werkte.  ‘k Heb veel geleerd, en ik leer nog iedere dag.  Ja, ik ben blij met mijn beslissing van toen én met Maja, mijn vrouw.  Zij heeft een tijdje meegewerkt maar kwam erachter dat haar hart meer lag bij de kinderopvang. Met veel plezier werkt zij op de Horst bij kinderdagverblijf Domino. Maja heeft mij alle ruimte gegeven om te blijven ontwikkelen en met ons bedrijf door te groeien. Ons succes heb ik zeker ook te danken aan mijn loyale medewerkers.” Hij zegt het serieus. “Dat we het samen doen en dat ik goed met hen kan klankborden vind ik fijn. De meesten werken hier lang, onlangs hebben we nog een 25-jarig jubileum gevierd.”

Kris en Theo in het kort:

Getrouwd met:

Kris: “Anita Straten. 2 kinderen, Steven is 12 en Carmen is 9. Mijn schoonmoeder is Marietje Kaal van de 2de Colonjes.” Lachend: “Ja hoor, ik weet goed de weg in Groesbeek!”

Theo: “Met Maja van Doorn. Ook haar familie is verbonden met de Boys. Ik ben trotse vader van twee volwassen zonen. Robert is 23 en Joris is 21 jaar.”

Mooiste boek:

Kris: “Ik ben niet zo’n boekenlezer. Ik lees wel alles over mijn favoriete sport wielrennen.”

Theo: “Ik lees vooral vakliteratuur en studieboeken en in de vakanties lees ik bijvoorbeeld over Rene van der Gijp, Heineken of over Holleder. Dat soort boeken. Dat leest snel en gemakkelijk.”

Wat eet je het liefst?

Kris: “Pasta! Als je mijn macaroni proeft… hmmm. Heerlijk! Heeft ook weer te maken wielrennen.”

Theo: “Vis!  Alle soorten en maten. Je kunt het zo gek niet bedenken of ik eet het! En als ik het niet ken wil ik het ontdekken en proeven.”

Sport:

Kris: “Wielrennen! Ik fiets actief, heb veel wedstrijden gereden. Tegen profwielrennen aan.”

Theo: “Hardlopen.  Minstens 2 x in de week.”

Mooiste vakantieland:

Kris: “Oostenrijk. Prachtig, die bergen. Lekker om te wielrennen.”

Theo: “Zuid-Frankrijk, zo relaxt. Maar ook Oostenrijk! Zeker in de winter, lekker skiën. Eigenlijk vind ik dat onze leukste vakanties, we gaan al jaren met dezelfde groep naar hetzelfde hotelletje en het allerleukste vind ik dat onze jongens dan ook nog zo graag met ons meegaan. Daar geniet ik van.”

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *