Waar een wil is, is een weg

MOEDER EN MANTELZORGER

Magteld Zeitler woont in Malden. Ze is 44 jaar, gehuwd, moeder van drie kinderen, heeft een parttime baan als onderzoeker en is mantelzorger voor haar 19-jarige dochter Jacqueline.Vijf jaar geleden kreeg Jacqueline heftige hoofdpijn. Diagnose: Hersentumor. Twee dagen later is het grootste gedeelte van de tumor verwijderd. Terug naar school! Dat wil de leergierige Jacqueline graag. Natuurkundige worden, net als mama, dat is haar droom. Een aantal functies moeten extra getraind worden en ze heeft praktische hulp nodig. Gelukkig is daar haar moeder! Dag en nacht.

DOORZETTERS…

Niets was meer zoals het was. Naar school fietsen kon niet meer. In een volle bus reizen ook niet. Door chronische hoofdpijn en vermoeidheid moest zij lessen verzuimen. Maar Jacqueline is een doorzetter. Haar ouders ook! Samen stelden ze nieuwe prioriteiten. Ze liet extra vakken vallen. Een van de ouders ging haar brengen of halen en dat doen ze nog steeds. Magteld hielp haar thuis met de studie. Geslaagd! De weg naar de universiteit lag open. Net voor aanvang van de colleges bleek een tweede operatie nodig. Opnieuw hielp Magteld. Met alles! Werkte, anderhalf jaar lang, de opgenomen colleges voor haar uit. Magteld biedt rust en regelt Jacqueline’s agenda, de fysio, de controles en is klankbord. “We genieten van gewone alledaagse dingen. En we pakken de kansen.” 

DANKZIJ MANTELZORG HEUMEN IN CONTACT GEKOMEN MET MINDFULNESS

“Mantelzorger. De mantelzorgconsulente van de gemeente Heumen maakte mij erop attent dat ik dat ben. Ik had mezelf zo nooit gezien. In de eerste plaats ben ik moeder. Waar je kunt helpen help je! Soms valt het mij zwaar mijn mantelzorgtaken te combineren met de andere dingen die ik doe en ben. Dat weet Jacqueline. Wij hebben een heel sterke band opgebouwd. De cursus mindfulness van Mantelzorg Heumen heeft me geholpen om de rust in mijn hoofd terug te krijgen en om mezelf tijd te gunnen voor meditatie. Vrolijk lachend zegt ze: “En ik heb mijn saxofoon en piano! Ik geniet van musiceren. En Jacqueline heeft zoveel plezier in haar school. Daar geniet ik ook van!”

Artikel geschreven in opdracht van de gemeente Heumen. Is geplaatst in magazine Topic Actief 2015.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *