ZOMERBLOEIERS

 

De Kroon Flowers Milsbeek

Alles mag en kan deze zomer met zomerbloeiers. Kakelbont, of alles in één kleur.  Wist u dat? Geraniums zijn weer helemaal trendy. En daarbij ook nog eens gemakkelijk in onderhoud. Bij De Kroon Flowers koopt u er vier voor vijf euro, sterke volle planten waar u maandenlang bloemenplezier van hebt. Ze houden van volle zon, hebben het in bijna alle grondsoorten goed naar hun zin en als ze eens wat droger staan laten ze niet meteen de kop hangen!

Wat ook trend is, is om zomerbloeiers in één kleur in dezelfde kleur pot te zetten. De Kroon Flowers verkoopt ze kant en klaar. Maar u kunt bij hen ook zelf uw keuze maken, het assortiment potterie is groot. En als u dat wilt zet Paul van Lent of zijn vrouw Wilma ze graag voor u in de pot of bak.

Gerie van der Land-Zijderveld ging weer op bezoek bij de ‘Vennoten Van Lent’ in Milsbeek. Bij Paul van Lent, zijn vrouw Wilma en bij zijn zonen Ferdinand en Michiel. Samen De Kroon Flowers in de Bloemenstraat. “We doen het met elkaar, maar ieder heeft z’n eigen afdeling waar hij/zij verantwoordelijk voor is.” Paul zorgt voor ‘de handel,’ Wilma voor de boeketten, alle vers bloemwerk en de winkel, Ferdinand heeft de kwekerij onder zijn beheer en Michiel is verantwoordelijk voor tuinontwerp en tuinonderhoud. Het familiebedrijf is sinds 1 augustus 1983 gevestigd in Milsbeek.

Word je blij van, van al die vrolijke kleuren. Samen met Paul loop ik door de kassen. Puur natuur. Trots vertelt hij dat Ferdinand hun kwekerij naar een hoger plan heeft getild. Dat er duurzaam wordt geteeld, met zorg wordt gewerkt en dat de prijzen scherp zijn. Rood, oranje, blauw, paars, roze, wit. Paul: “Onze zomerbloeiers maken elke tuin nóg leuker; je vult er eventuele gaten in de border mee op en ze doen het natuurlijk ook goed in bakken of potten. Van de meesten heb je plezier tot ver in de herfst of tot de eerste vorst. Zeker als je regelmatig uitgebloeide bloemen verwijdert.”

& KLEURIGE BOEKETTEN

De mooie boeketten van Wilma zijn een begrip geworden.  Vanuit de wijde regio krijgt zij orders voor verjaardagen, jubilea, rouw en trouw en voor ‘zomaar,’ en veel mensen uit Milsbeek en de dorpen daar omheen komen ‘even een bloemetje halen.’ Dat worden er steeds meer. Er staan altijd boeketten klaar, maar als u dat wenst, maakt Wilma uw bos op maat binnen de prijs die u past. Sinds een paar maanden krijgt zij daarbij assistentie van stagiaire Femke uit Denemarken.

Wilma: “Femke kwam in augustus 2016 hier om in de kwekerij ervaring op te doen. Wij hadden meteen een klik en nu maakt ze de prachtigste boeketten! Ik vind het een voorrecht om mijn kennis en ervaring met haar te delen. Femke is leergierig.  Dat maakt het extra leuk. Na de zomervakantie vervolgt zij haar studie in Nederland met de opleiding tot bloembinder in Velp en daarbij blijft zij mij helpen.” 

Stagiaire Femke Pauwels, 18 jaar: “Heel leuk om hier als stagiaire te werken. De kwekerij vond ik leuk, maar toen ik Wilma’s boeketten en bloemstukken zag…  En ook zag hoe de klanten daarop reageerden… “Ze lacht vrolijk: “Toen wist ik: ‘Dat is wat ik wil!’ Het is zo leuk als mensen blij de deur uitgaan met een mooie bos.”

www.dekroonflowers.nl Groothandel, tuinontwerp, tuinaanleg, kwekerij, verse bloemen, vast planten voor binnen en buiten, workshops, potterie, cadeaubonnen, kwaliteit, inspiratie en persoonlijk advies. Tot 1 september: Alle dagen van de week voor u geopend!  Het nieuwe terras in de kas ook!

Artikel is geplaatst in Magazine VITA, juni 2017

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *