“Wij proberen bij te dragen aan een betere wereld” ATS TRANSPORT BV NIJMEGEN WIJCHEN

SPONSOR IN DE SPOT

HICHAM ZERHOUNI EN BOB VAN ZON: 

“Wij proberen bij te dragen aan een betere wereld” 

ATS TRANSPORT BV NIJMEGEN WIJCHEN 

“Waarom ik subsponsor ben geworden?”

Hicham vertelt het rustig. “Koen Renswoude, jullie trainer is een vriend van mij en een andere vriend, Hans Hoogenbosch, is de vader van de keeper van het eerste elftal.  En Mats Berends, een van onze chauffeurs woont in Breedeweg. Er was ruimte in het budget. Ik doe hen graag een plezier.” 

Een kijkje op de site van ATS TRANSPORT geeft veel informatie. Niet alleen informatie hun product, maar ook over hóe ze ondernemen. 

Niet zomaar een transportbedrijf. Een transportbedrijf dat zich onderscheidt in de regio door zo goed mogelijk invulling te geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Duurzaam verantwoord bezig zijn, voor zowel mens als milieu, staat bij hen hoog in het vaandel. En wat bijzonder is, een gedeelte van de winst gaat naar een goed doel. Wat een interessante site!

Ik ben benieuwd naar de eigenaren. Ik bel voor een afspraak, krijg Hicham Zerhouni, oprichter en eigenaar-directeur aan de lijn: “We hebben sinds kort een 2de vestiging. In Nijmegen. Op de Binderskampweg. Kom je daarnaartoe?” 

En daar zit ik dan, aan tafel bij onze nieuwe subsponsor ATS TRANSPORT BV. Wijchen-Nijmegen. Ik ontmoet twee vriendelijke mannen: Hicham Zerhouni (43 jaar) en bedrijfsleider Bob van Zon (28 jaar). Bob is sinds augustus 2017 mede-eigenaar.

Wat een verantwoordelijkheid en uitdaging, Bob. “Dat is het zeker, maar ik heb veel geleerd van Hicham en dat doe ik nog steeds.”

Ze hebben allebei twee zonen. De zonen van Hicham zijn 20 en 17 jaar en de zonen van Bob zijn 5 en 6 jaar oud. Hicham is getrouwd met de zus van de moeder van Bob. En zo kennen ze elkaar al heel lang. Meer dan 10 jaar geleden deed Bob al klusjes bij ATS. Ondertussen heeft hij hbo-bedrijfskunde gestudeerd en gewerkt bij defensie.  “Daar leer je wel wat discipline en samenwerken is.” Binnen ATS is hij de bedrijfsleider, bewaakt de kwaliteit en doet marketing. Beide mannen zijn het erover eens dat hun zonen een beroep moeten kiezen wat bij hen past en waar ze gelukkig van worden. “Maar,” zegt Hicham, “ik hoop dat mijn kinderen gaan kiezen voor ATS. Een van mijn zonen helpt soms al. Ja, ik droom van een familiebedrijf. Maar ik zal hen aanmoedigen eerst hun vleugels uit te slaan en te onderzoeken wat er nog meer te koop is.” Bob knikt en zeg: “Aan hen de keus. Zou wel mooi zijn als ze ervoor gaan kiezen. Maar mijn jongens zijn nog zo klein. De tijd zal het leren.”

Groot kantoor. Thee wordt snel geregeld en we hebben een leuk gesprek. Maar aan ‘Sponsor in het kort,’ willen de beide mannen niet meedoen.

Waarom niet?

Bob: “Wie zit er in Groesbeek te wachten op welk boek ik het mooist vind? Ik houd helemaal niet van boeken lezen.  Ik lees alleen zakelijke post en vakbladen.” Hicham wil wel kwijt dat hij de natuur in zijn geboorteland prachtig vind, en dat zijn favoriete vakantieland Egypte is omdat daar zulke mooie snorkelmogelijkheden zijn. En dat hij is fan van NEC. “Ik heb er een aantal seizoenkaarten. Neem graag medewerkers mee. Nee ik zit niet in de businessclub, Ik zit graag tussen de jongens op de tribune.”

Bob houdt niet zo van voetballen. “Maar als je in Nijmegen woont, dan hoop je natuurlijk wel, dat NEC wint.” Hij gaat weleens mee, “vooral voor de derde helft,” zegt hij lachend.

De wieg van Hicham stond in Marokko. In Casablanca.  De grootste stad van Marokko met meer dan 3.3 miljoen inwoners. Op 3-jarige leeftijd kwam hij met zijn ouders naar Nederland, ze vestigden zich in Den Bosch. Ieder jaar ging het gezin een paar weken terug. En nog gaat hij er ieder jaar naar toe.

We praten over hoe het is om te leven met twee culturen. Het maakt zijn leven interessanter. “Ik ben zowel Marokkaan als Nederlander, daar ben ik trots op. In Nederland ben ik opgegroeid, op school gezeten, mijn vrouw is Nederlandse, ik spreek de taal vloeiend. Graag kom ik in mijn geboorteland en bij mijn familie daar. Mensen plakken soms etiketten…  In Marokko ben ik anders omdat ik in Nederland woon en werk. In Nederland ben ik anders omdat ik uit Marokko kom. Zakelijk ondervind ik geen hinder van mijn dubbele identiteit. Integendeel. Privé is dat soms anders.”

Als kind droomde hij ervan om piloot te worden, maar die wens liet hij snel varen. “School met daarbij het schoolse systeem was niets voor mij, Ik wilde werken!  Ondernemen heeft mij altijd in het bloed gezeten. Ik ben niet bang om hard te werken, risico’s te nemen en om te investeren.” Dat deed hij al als kind. “In vakanties plukte ik aardbeien. Liet mij niet uitbetalen in geld, maar in aardbeien. Die verkocht ik en zo verdiende ik al snel meer geld.”

Hicham werd ZZP-er, ging handelen in witgoed en in september 2007 is hij ATS, Allround Transport Services gestart. “Ik begon met één auto.” Hij laat een foto zien van zijn eerste bus. “Hier is het mee begonnen.” Trots laat hij nog een foto zijn. Daarop staan maar liefst 23 bedrijfswagens. “Aardgasauto’s die voldoen aan milieueisen. Dat vind ik belangrijk.  Aardgas is gas gemaakt van mest, waardoor er geen fossiele brandstoffen hoeven te worden gebruikt. Onze wagens zijn geluidstil, waardoor we ook in het centrum van grote steden mogen rijden.”

Waardoor ben je succesvol geworden?

“Door kwaliteit te leveren en door nooit nee zeggen tegen een opdrachtgever. En door mijn vrouw!”

Hun slogans nemen ze serieus.  ‘Uw vracht is onze zorg’ en ‘van envelop tot pallet.’ “Dan kan je het niet laten afweten. De wereld is ons gebied. Desnoods charteren we een vliegtuig. Mijn vrouw heeft mij nooit beperkt. Ik heb van haar alle ruimte gekregen. Onze laatste spaarcenten gingen naar het bedrijf, ze heeft nooit getwijfeld. Wij zijn bankonafhankelijk, draaien financieel zelfstandig. Ja, daar ben ik zeker trots op. Mijn vrouw gaf en geeft mij het volle vertrouwen.”

Op weg naar multinational?  Serieus: “Dat gaan we zeker niet uit de weg. Tijdens de crisis heb ik het zwaar gehad.  Dat liep door tot 2016. Dat was echt overleven. En ook sparen! Zuinig zijn. We hebben het gered. Verschillende opdrachtgevers zochten andere wegen. Maar ze zijn allemaal weer teruggekomen. We groeien hard. Daarom is Bob nu ook in het bedrijf gekomen en zijn we een bv geworden. Het gaat goed!  Dat betekent dat we extra alert moeten blijven. Ja, mijn ouders en familie zijn trots op mij. Met een sympathieke lach: “Dat ben ik zelf ook!”

Samenwerking met UWV

“Om wat terug te doen voor de maatschappij werken wij nauw samen met het UWV. Op deze manier bieden wij mensen een kans om aan het werk te gaan. Wij geven ze ondersteuning, waardoor deze werknemers bij ons aan hun competenties kunnen werken. Als opdrachtgevers voor ATS TRANSPORT kiezen, bieden zij indirect deze mensen ook een kans.”

Teskt: voor Magzine Schup Is van RKSV GROESBEEKSE BOYS.

met plezier over ATS geschreven!

Hebt u zakelijk of privé iets te bezorgen?  Dan kan onze nieuwe subsponsor ATS TRANSPORT BV NIJMGEN – WIJCHEN u altijd van dienst zijn. 7 dagen in de week dag en nacht.  Van envelop tot pallet! Uw vracht is hun zorg! Op hun website nog veel meer informatie. ATS.nl.  En ze zijn te volgen op fb, linked In, twitter en Instagram.

 

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *