Goed voorbeeld doet goed volgen

40 dagen zonder alcohol

Praatje over en weer en dan zegt Kennis: “Je bent er maar druk mee.” Hij verwacht blijkbaar dat het in mijn hoofd de hele dag ‘40dagenzonder alcohol’ is.

“Waarmee?”

“Nou, met die actie. Ik zie nog steeds van die berichten langskomen op Facebook en ik lees je stukjes in de krant.”

“Doen jullie mee?”

“We waren het plan, maar toen weer niet en nu weer wel, sinds een paar dagen. We minderen in ieder geval. Jij schreef dat je nog iedere dag kunt instappen. Maar we registreren ons niet, dat vind ik niet prettig.”  Ik zeg dat privacy wordt gerespecteerd en dat zo’n registratie een goede stok achter de deur is en de organisatie inzicht geeft. “Maar vertel, Eerst wel, toen niet, weer wel? Minderen?”

“Het komt door m’n kleindochter.”

Kleindochter (net 16) komt een paar keer in de week langs. Meestal een poosje in de namiddag. Vorige week kwam zij verontwaardigd binnen. Een leerling van haar school was geschorst omdat die was betrapt met wiet, wat een flauwekul was dat nou! Kennis greep dat moment aan om Kleindochter met nadruk te wijzen op de gevaren van drugs. “Toen zei die kleine heks: ‘Nou opa, dat moet jij nodig zeggen. Oma en jij drinken altijd wijn en bier! Alcohol is erger dan wiet!’  Nou, daar zaten we dan, ik met een biertje en mijn vrouw met haar wijntje. Kwam wel even binnen. Toen zei ik spontaan: ‘Dan drinken wij voortaan ‘s middags thee mee met jou.’ Mijn vrouw was het er mee eens. Sinds wij niet meer werken is het gewoonte geworden. Rond vijf uur een paar glaasjes met een lekker hapje. Gezellig. Jullie doen dat toch ook?” 

 Nu 40 dagen niet! Het gaat goed! Hoe is met u?

www.40dagenzonderalcohol.com

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *