Familiebedrijf De Kroonflowers Milsbeek

“Graag maken wij het leuker voor klanten”

Ook dit jaar gaat Gerie van der Land-Zijderveld voor VITA  drie keer op bezoek bij De Kroonflowers in Milsbeek. Bij Wilma van Lent, haar man Paul en zijn twee zonen en medevennoten Ferdinand en Michiel van Lent.

“Dag allemaal, alles goed?”

Paul, breed glimlachend: “ja. Alles goed! Onze vaste klanten weten het: Sinds 2012 is Wilma hier. Vanaf die tijd is er nogal wat veranderd in onze winkel en in ons bedrijf. En we blijven ons ontwikkelen. Wilma inspireert.  Niet alleen ons, ook klanten! In januari werd er al gebeld voor haar voorjaarsworkshops. Vriendinnengroepen, collega’s, buren of families melden zich spontaan aan. Het gaat van mond tot mond. Datzelfde geldt voor Wilma’s bloemwerk. Boeketten, bloemwerk voor trouw, rouw en andere gebeurtenissen.” Wilma lacht vrolijk: “Dat is wat ik het allerliefste doe, boeketten maken. Heerlijk om met verse bloemen te werken en de workshops, ja, dat zijn ook voor mijzelf leuke uitjes!”

Paul: “Wilma heeft de ideeën en Michiel en Ferdinand kunnen alles maken. Wekelijk alles!” Wilma: ”Ja, dat is echt fantastisch! Kan niet, bestaat niet bij de jongens.” Michiel, die verantwoordelijk is voor tuinontwerp, tuinaanleg en onderhoud van tuinen, merkt bescheiden op: “Mijn broer Ferdinand is erg getalenteerd.  Wij zijn een goed team. Uitdagende tuinwensen van opdrachtgevers dokteren we samen uit. Het is leuk om te merken dat klanten de veranderingen in en rondom ons bedrijf leuk vinden. Het wordt steeds drukker.

Ferdinand: “Heb je gezien dat onze parkeerplaats ingang Rijksweg Milsbeek met 25 parkeerplaatsen is uitgebreid?” 

Voorjaars- en zomerbloeiers en vaste planten

Ferdinand ging als vijfjarig jochie al graag met z’n vader mee naar de bloemenmarkt. Op de basisschool scoorde hij bovengemiddeld met de citotoets.  Maar met zijn fotografisch geheugen en zijn diploma werktuigbouwkundig ingenieur op zak, voelt hij zich toch het meest in z’n element als kweker van vaste planten en voorjaarsbloeiers. 60 % van de voorjaars- en zomerbloeiers is eigen teelt. Die worden gekweekt in kassen, de vaste planten komen van de koude grond. Zijn andere talenten gebruikt Ferdinand binnen Kroonflowers voor onderhoud materieel en voor de veranderingen die Wilma in gang zet. Kennis en vaardigheden van techniek, bouw en verbouw komen dan goed van pas.

Lang leve de lente, de koffie staat klaar!

Wilma: “We merken dat veel mensen een bezoek aan ons tuincentrum zien als een gezellig uitje en het komt nogal eens voor dat klanten hier met elkaar aan de praat raken. Een kop koffie of thee erbij is dan gezelliger. Graag maken wij het leuker voor klanten, daarom is er nu een koffiehoek en een informatiebalie. Na onze grote 2016-Kerstshow ging de winkel op de schop. Voor de lente moest de nieuwe vloer erin en de koffiehoek en informatiebalie klaar. Dat is gelukt!”

De Kroonflowers Milsbeek. Groothandel, tuinontwerp, tuinaanleg, kwekerij, verse bloemen, workshops, potterie, cadeaubonnen, kwaliteit, inspiratie en persoonlijk advies.

Van 1 april tot 1 september zeven dagen per week geopend.

De Kroonflowers in Milsbeek, klaar voor de lente! 2de Paasdag geopend!

Beste Vitalezer, u bent van harte welkom! Meer informatie op www.dekroonflowers.nl

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *