Succesverhalen zijn om te delen!

Ali heeft betaald werk!

In 2006 veranderde twee kogels zijn leven. Niet zijn wilskracht!
Ali raakte verlamd, maar liet zich niet verlammen. Hij ontvluchtte zijn land en ging op weg naar een onzekere toekomst.

Ondertussen heeft hij de Nederlandse nationaliteit en woont in Malden. Twee jaar geleden leerde ik Ali Al Bayaty, kennen. In opdracht van de gemeente Heumen sprak ik met hem over zijn vrijwilligerswerk en heb over hem geschreven. Het artikel sluit ik af met:

“In mijn hoofd ben ik wie ik was. Ik kijk niet om. Het liefst wil ik een betaalde baan. Alles wat binnen mijn mogelijkheden ligt wil ik aanpakken. Dat ik niet zonder krukken kan lopen, weerhoudt werkgevers ervan om verder met mij in gesprek te gaan. Zolang dat zo is, wil ik mij als vrijwilliger inzetten voor mijn land Nederland en mijn directe omgeving. Ik ben dankbaar dat ik leef en mensen in Malden kan helpen.”

Ali spreekt Nederlands, Arabisch, Turks en Engels. Met plezier tolkt hij bij Vluchtelingenwerk Malden. Ook werkt hij in Repair Café Malden en doet, als dat nodig is, een boodschap voor een buurvrouw. “Dat is een kleine moeite.” Een sterk karakter en doorzettingsvermogen sieren hem en houden hem staande. “Ik kijk vooruit. Ook onbetaald werk geeft zin, structuur en plezier in mijn leven.” Maar zijn grote wens is om ‘gewoon’ werk te vinden.

En nu zie ik net een bericht van hem op Linked In. Hij heeft een eigen bedrijf! Hij is tolk en het gaat goed! Ik wens hem van harte succes!

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *