Wijkteam Malden zoekt vrijwilligers

“Judith, wat maakt het leuk om binnen WIJkteam Malden te werken?”

“Dat komt door mij! Roy lacht van oor tot oor.Hij komt binnen op het moment dat ik de vraag stel. Roy vertelt dat hij iedere week uitkijkt naar de woensdag. Naar coördinator Judith, vrijwilliger Jos en naar een  dag werken in het Steenhuys bij WIJkteam Malden.

Steenhuys is  het multifunctioneel centrum voor volwassenen zonder en met een (licht tot matige) beperking,  midden in het centrum van Malden, aan de Rijksweg. In dat gebouw gebeurt van alles!  Het is ook de thuishaven van WIJkteam Malden. WIJkteam Malden is een Initiatief van de gemeente Heumen in samenwerking met Dichterbij, Pluryn, Driestroom, Malderburch en DAR en bedoeld voor genoemde doelgroep en voor werkzoekende. Judith Theunissen, WIJkteamcoördinator vertelt:  “Het is belangrijk dat deze mensen structuur hebben en blijven meedoen in de samenleving. Met hen leuke, zinvolle klussen doen,  afgestemd op de mogelijkheden, in opdracht van bewoners, bedrijven en instanties, dat is het idee. Klussen die binnenshuis gedaan kunnen worden, bijvoorbeeld helpen met verhuizen, kaarten inpakken, sorteerwerk, papierbinders in elkaar zetten. Of lekker buiten werken in een tuin van de gemeente, een bedrijf of een inwoner.”

WIJkteam wordt ondersteund door vrijwilligers. Maar daar zijn er nooit genoeg van!

“Soms zijn er meer een-op- een vrijwilligers nodig, want er zijn deelnemers die graag buiten werken, het liefst papierprikken, en daar een maatje bij nodig hebben.  Zou  fijn zijn als we door dit artikel nog meer vrijwilligers krijgen. Voor alle klussen die WIJkteam aanneemt  geldt dat er ook ruimte moet zijn voor sociale contacten. Een praatje en een kopje koffie is  belangrijk voor onze deelnemers.”

Soms is WIJkteam een opstap  naar een vaste baan. Theo komt ook binnen. Hij is 56 jaar. Zijn groene vingers zijn niet onopgemerkt gebleven.  Hij heeft van DAR Nijmegen een leerwerktraject van vier dagen in de week aangeboden gekregen. Daar is hij trots op. Judith ook!  “Onder andere dat, maakt mijn werk bij WIJkteam zo leuk!” Belt u met 06-52396402 als u WIJkteam op woensdag wilt helpen als vrijwilliger of als u een leuke klus voor hen hebt? Of loop gewoon eens binnen! Op woensdag geopend van 09.00 tot 16.00 uur.

www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/heumen

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *