LENTE VIEREN IN DE TOP VAN LIMBURG

Stichting Top van Limburg zet met Smaakparels de Top van Limburg breder op de kaart 

Bijzonder initiatief, Smaakparels, werpt steeds meer vruchten af! 

‘Dat zoveel mogelijk mensen genieten in de Top van Limburg.’ Dat is het doel van Stichting Top van Limburg. Genieten van het Noord-Limburgse moois en lekkers. Van de streek en van de streekproducten, van de geuren en de kleuren. Van mensen, bloemen en dieren. Van Molenhoek, tot aan Wellerlooi. De Top van Limburg is een uniek stuk Nederland, dat met zijn charme de potentie heeft om uit te groeien tot een Nederlands merk. Net zoals de Bollenvelden, de Zaanstreek, of Amsterdam.

De Top van Limburg is gezegend met fantastische streekproducten: Asperges, aardbeien, honing, groeten, eieren, wild, kippen en nog veel meer. In de Top van Limburg is veel te genieten en te beleveren en er is volop logeergelegenheid. De natuur en haar geschiedenis is uniek, kunst en cultuur, de Mookerheide, de Jansberg, de Maas en Maasduinen, het Genneperhuis, het Eendenwater.  Vogels en vissen, reeën en dassen, het vliegend hert. Wilde orchideeën.  Mooie dorpen, vriendelijke mensen, prachtige fiets- en waterroutes. Gebieden waar heerlijk kan worden gerecreëerd en waar koks de aller heerlijkste gerechten bereiden. In alle jaargetijden biedt de Top van Limburg het neusje van de zalm.  

Bijzondere samenwerking

De heren Berry Barten, Wil Janssen, Math Loonen, Roeland de Ridder, Joost Slingenbergh en de dames Cokkie van Leeuwen en Juliette Denissen vormen het stichtingsbestuur.  Zij vertellen: ‘Wij stimuleren samenwerking tussen agrarisch bedrijven, horeca en recreatie, wij brengen ze samen en bieden mogelijkheden aan. In 2013 zijn we met ondernemers, smaakparels uit de regio, aan tafel gaan zitten.  Volmondig zeiden ze ‘ja’ tegen ons smaakparelconcept. De aangesloten bedrijven ontwikkelen leuke initiatieven voor bezoekers en zetten met plezier de deur voor hen open. Dicht bij huis, de leukste uitjes en lekker eten en drinken.’ 

Pareltjes

De Noord Limburgse Smaakparels zijn krachtige, innovatieve en ambitieuze ondernemers. Het is een gemêleerde groep. Zij genieten van hun werk en product en genieten ervan als anderen dat ook doen.  Het zijn mensen die trots zijn op hun bedrijf en het een uitdaging vinden om te innoveren, nieuwe parels aan hun assortiment toe te voegen en hun kennis te delen. 

Als ondernemer word je niet zomaar smaakparel.  Er is een ballotage. 28 bedrijven in de gemeentes Mook en Middelaar, Gennep en Bergen, zijn nu aangesloten. Dat mogen er meer worden. Secretaris Cokkie van Leeuwen zegt lachend: ‘Laat ze maar komen. Ons streven is, een krachtig en duurzaam parelsnoer! Smaakparelbedrijven moeten een bepaalde kwaliteit hebben, willen samenwerken en delen, elkaar versterken en bereid zijn om iets toe te voegen waardoor het zowel voor de ondernemer als voor de consument interessant en leuk wordt. 

Smaakparelroute

Het concept rolt zich steeds verder uit. Top van Limburg ontwikkelt zich als smaak- en beleefparadijs. Voorzitter Barten: ‘De N271 van Molenhoek tot aan Wellerlooi als Smaakparelroute op de kaart zetten en alle bewoners nog meer trots op hun streek en meer bewust van de streekproducten, dat is ons doel voor 2016/2017. Dat gaat zeker lukken.’ 

De Top van Limburg is top! Plek om trots op te zijn. Heerlijk om te wonen, bijzonder om te recreëren en om smakelijk te eten.  Smaakparelbedrijven zijn klaar voor de lente en van ver al te herkennen aan de smaakparelvlag.  Lijst van aangesloten bedrijven met daarbij vermeld wat u er allemaal kunt beleven en proeven, is te vinden op www.smaakparels.nl. Meteen op de eerste pagina is te zien op welke dagen de smaakparelbedrijven geopend zijn.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *