Ondernemersstel – Stefan Vloet en Ankie van der Mooren

Voor magazine Vita ging ik op bezoek bij ondernemersstel Stefan Vloet en Ankie van der Mooren, sinds april 2015 eigenaren van restaurant Brasserie ’t Geveltje in Gennep, www.brasserietgeveltje.nl

Auto parkeren op het plein voor de katholieke kerk. Lopen richting Zandstraat, een klein stukje. Loopt u mee? Naar een van de mooiste punten van Gennep?

Naar Brasserie ’t Geveltje,

waar u, als de zon schijnt, op het grote terras heerlijk kunt genieten van bruisend Gennep en een snelle bediening. Of wilt u liever binnen zitten? Dat kan ook! Ook daar wacht u een hartelijke ontvangst en aandacht. En ‘Onze Lekkere Dingen!’ In het restaurant is plaats voor 40 personen. Er kunnen meer tafels in, maar Ankie en Stefan hechten eraan dat gasten zich vrij voelen om aan tafel met elkaar te praten, zonder dat andere gasten dat meteen kunnen horen.

Stefan ziet mij komen. Opent de deur. Hij herkent mij, van een zomerse lunch op zijn terras. Vind ik Leuk! “Welkom. Wat mag ik je brengen? Thee? koffie?” Daar is Ankie ook! Vrolijk sprankelend en serieus. “Mooi, dat wij in VITA komen!”

Stad Gennep, dorpse gezelligheid

We gaan voor het raam zitten, kijken uit op de Zandstraat. Verschillende passanten zwaaien. Ankie zwaait terug en vertelt aan Stefan naar wie ze zwaait en aan mij, waarom. “Gennep is klein en dorps, gezellig. De meeste mensen kennen elkaar en ons! Wij zijn hier geboren en getogen. Wij merken dat onze omgeving ons succes gunt. Dat merkten we ook tijdens de verbouwing. Van alle kanten kwam er hulp. Genneppenaren zijn heel loyaal naar elkaar.”

“Wauw, hoe gedreven en wat een passie,” bedenk ik tijdens het gesprek. Vol vuur, enthousiaste en serieus vertellen Stefan en Ankie over hun passie voor elkaar en over de passie voor hun vak. Ankie: “Dit is voor ons het mooiste vak van de wereld!  Stefan: “Ja! Dat is het!”

Ankie: “Ik ben zorgzaam, vind het fijn om het mensen naar de zin te maken.”Dat komt goed uit in de horeca. Hier droomde je altijd van?

Ankie: “Ja! Als zesjarige vertelde ik al dat ik serveerster wilde worden. Ik vond het een feest als ik met mijn ouders in restaurant de Kroon kwam en dan achter de bar, staand op een omgekeerd kratje, glazen mocht spoelen.”

En jij Stefan? “Waar ik van droomde? Geen idee.” Grinnikend: “Ik sliep gewoon lekker. Maar ik vond het als kind wel altijd leuk om mijn oom te helpen, die was eigenaar van café de Dragonder. Dromen over een eigen bedrijf in de Horeca kwam voor mij later, toen ik bij de Kroon werkte. Toen Ankie en ik een relatie kregen, droomden we er samen over.”

Jullie droom kwam wel heel snel uit?

Ankie: “Ja! We kregen een mooi voorstel van de eigenaar van dit pand. Daardoor kwamen we opeens in een andere versnelling. We zijn nog jong, Stefan is 26 en ik 27 jaar. Maar het vertrouwen van de verhuurder en dat van onze ouders en anderen, steunden ons; wij durfden te schakelen. ”Lachend: “Een superuitdaging!” Naast dat wij partners zijn, kunnen wij goed met elkaar samenwerken.  Dat doen we vanuit dezelfde passie en ieder met z’n eigen inbreng en kwaliteiten. Wij gaan er helemaal voor. En wat zo leuk is, wij krijgen van alle kanten support!  Stefan: “Onze start was fantastisch. We kregen veel restaurantgasten uit Gennep. En op zonnige dagen kwamen onze gasten werkelijk van alle kanten! We boffen met ons terras en we merken dat gasten dat ook een fijne plek vinden. Ons terras is ook leuk voor winteractiviteiten.

Ankie: “Jaah, daar hebben we superveel zin in! Op vrijdagavond 6 januari houden we een Winterse Belevenis, een Lekkere Binnen- en Buiten BBQ!  Dat wordt een mooi feest, met vuurkorven en live muziek. En met goed en lekker eten en mooie wijnen of een vers getapt biertje. Lekker informeel allemaal. Happy New Year! Daar kan ik mij op verheugen. Ik vind het mooi om mensen met elkaar in contact te brengen. Ook om maatschappelijk betrokken te zijn en van betekenis te zijn in onze buurt.”

Daar hecht je waarde aan? Ankie: “Absoluut! Jij ook, hè Stefan? Je begrijpt dat wij daarin nog geen grote speler zijn, maar binnen onze mogelijkheden steunen we verenigingswerk.

Vanuit onze betrokkenheid met de buurt en regio zetten wij vanaf januari, op de woensdagavond De aanschuiftafel op de kaart. Sommige gasten vertelden ons, dat ze niet zo gemakkelijk alleen uit eten gaan, maar dat wel vaker willen en het dan leuk vinden om aan te schuiven. Dat idee hebben we uitgewerkt. Vanaf januari bieden wij die mogelijkheid. En dan ook nog voor een speciale prijs! Voor € 16,95  soep, hoofdgerecht en koffie of thee, na.”

Stefan: “Onze woensdagse aanschuiftafel is bedoeld voor alle mensen die van goed en lekker eten houden voor een lekkere prijs en het fijn vinden om met meer mensen aan tafel te zitten. Voor senioren, maar ook voor mensen die na een dag werken willen ontspannen. Gezellig lang natafelen onder het genot van een mooi glas wijn of nog een kop koffie kan ook.”

Ankie: “Het was leuk en inspirerend om met dit concept aan de slag te gaan!”

Stefan: “Wij houden van helder en transparant. Natuurlijk snijdt het mes dan aan twee kanten. Wij hopen dat de woensdagse aanschuiftafel een begrip wordt en onze gasten het leuk en lekker vinden. Ja hoor, op woensdag kan er ook a la carte gegeten worden.”

Wie bedenkt de concepten?

Stefan: “Ankie is wat dat betreft de Crea Bea. Lachend: “Ik vul dat aan met een mooi wijnadvies.” Ankie, trots: “Stefan is bijna klaar met zijn opleiding tot vinoloog.” Stefan: “Goede wijn en spijscombinatie versterken elkaar. Ik vind het leuk om gasten dat te laten ontdekken. En ook om onze huiswijn zo te kiezen dat die het diner ‘af’ maken.

Waar word je hier zelf blij van, Stefan?

 Van een gerecht met vis met verse coquille, groeten van het seizoen en een glas witte Bourgogne.

En jij Ankie?

 Serieus. “Natuurlijk word ik ook blij van onze gerechten. Maar als eerste kwam in mij op, dat ik hier blij word van verwennen, van ruimte geven om te praten en te proeven en van kwaliteit leveren. Wij werken met vakbekwaam geschoold personeel en bereiden Onze Lekkere Dingen met verse producten uit de buurt. Vlees van Aarnoutse, Brood van Arts, Groenten en fruit van Cox. Ik word blij als gasten bij ons een fijne tijd beleven en tevreden zijn. Dat ze goed genieten! En ik word blij van oprechte vriendelijkheid en gastvrijheid van onze medewerkers; als ik voel, dat het niet gemaakt is maar gemeend en dat onze gasten dat dan zo ervaren. Daar krijg ik energie van!”

Stefan, lachend:  “En ik van jou!”ankie

Goed genieten in Gennep. Brasserie ’t Geveltje. Met de origineelste cadeaubonnen in de regio! Intiem en gastvrij.

Onze Lekkere Dingen! Zijn een belevenis voor uw verjaardag, buurtfeest en vergaderingen. Voor na de huwelijksvoltrekking Taartaansnijdenfeest, bruiloftsfeest en ander feest. Ook voor respectvol gedenken. Ook voor… Zegt u het maar! Stefan en Ankie maken het u graag naar de zin. Reserveren gewenst.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *