Maatje! Maatje zijn maakt ook je eigen leven leuker!

“Het voelt als een uitje.”
Margaret uit Malden zegt het uit de grond van haar hart: “Maatje zijn is een lust. O nee! Zeker géén last. Ik kan het iedereen aanraden. “Ik voel me er zo prima blij. Het zijn allemaal aardige mensen, 60 plussers, waar ik steeds met plezier naar toe ga, gemiddeld 1 x per twee weken ontmoeten we elkaar. Naar hen toegaan voelt voor mij als een soort uitje.”
Met de één gaat zij fietsen, naar een concert of gezellig een dagje uit. Met de ander speelt ze Rummikub, gaat ze naar de bingo in De Terp of ze praten gewoon wat met elkaar. “Ja, we zijn echte maatjes geworden; gaan vriendschappelijk met elkaar om, delen lief en leed en soms breng ik ook de één in contact met de ander.”

Word maatje!
“Het is leuk om het leven van een ander leuker te maken! Mij geeft dat goede energie. Van harte hoop ik dat mijn verhaal ook andere mannen, vrouwen, jongens en meisjes enthousiast maakt. Ik zou zeggen: Doen! Word maatje. Maatje zijn maakt ook je eigen leven leuker!”

Vier maatjes
Margaret is gepensioneerd. Lachend: “Ja, Ik ben 65, trotse moeder van drie zonen en oma. Ik Heb goede vrienden, Ik ben lekker fit en vind het leuk steeds nieuwe mensen te ontmoeten. Ik ben niet voor één persoon maatje, maar voor vier. Dat komt ook door mijn werk bij de Zonnebloem. Jarenlang ging ik als verpleegkundige mee met de jaarlijkse Zonnebloemvakantie die vanuit Nijmegen werd georganiseerd. Jammer dat dat is gestopt. Maar gelukkig heb ik daar nog goede contacten en daardoor staan er voor de komende reis vanuit Nijmegen nu toch 3 mensen uit Malden op de reservelijst. Dat alleen al geeft plezier, zowel voor die drie als voor mij.”

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *