Politiek debat

Wat een vertoning. Ik zag het afgelopen week op tv. Politieke kopstukken die als kleuters in de zandbak aan het bakkeleien waren. Wat een onkunde en niet leuk voor de kijker om naar te kijken. Gênant. Zo houd je de kiezers wel thuis op 21 maart. Helemaal niet gek dat lokale politiek steeds meer afstand neemt van de landelijke partijen. Sinds kort hoor ik bij een lokale politieke partij. Bij PvdA LOKAAL SOCIAAL in de gemeente Mook en Middelaar. Het sociaaldemocratische gedachtegoed is leidraad. Niet dat landelijk gekrakeel. Las laatst dat iemand zijn hond Asscher had genoemd. “Asscher af!”. Riep ik naar het scherm. “Stop! Hier in Mook en Middelaar doen wij ons best! Jij en die andere mannen daar breken af wat wij opbouwen!” Helaas, hij hoorde het niet. Buma bleef afzijdig. Zat later bij Pauw het braafste jongetje van de klas te spelen. Hij had kunnen ingrijpen. Meteen wist ik weer waarom ik ooit afscheid nam van het CDA.
Sinds een tijdje heeft PvdA LOKAAL SOCIAAL een Facebook-pagina. Steeds meer mensen weten die te vinden. Leo Preusting schrijft: “Lokaal Sociaal…??? Bang om PvdA te heten?” Helemaal niet meneer Preusting. Maar daarom dus! Omdat we niet meer trots kunnen zijn. Omdat de landelijke presentatie van de PvdA, kiezers in ons dorp afschrikt.
Voor alles is een eerste keer. Ook voor het bijwonen van een politiek debat in het dorp. Ik vond het een beetje spannend. Had van tevoren gewinkeld in mijn eigen kast, want als campagnelid had ik mee verzonnen: dresscode rood. Ik vond een rood jasje van meer dan twintig jaar geleden. Daar werd ik blij van. Omdat het nog paste en omdat mijn man zei: “Nieuw? Staat je leuk.”
De zaal zat vol met fans van de 5 lijsttrekkers. Vriendelijke gespreksleider, lijstrekkers op het podium. Leek zelfs in de verte niet op dat geraaskal op tv. Vriendelijk. Dorps. Beetje meer knal had wel gemogen. “Op het scherpst van de snede, maar altijd met respect voor de mening van anderen,” is het devies van mijn partijleider, lee Tonnaer. Meer scherp, dat gaan we vast op 12 maart beleven tijdens het 2de debat in ’t Moks Café. Welkom! www.kieslee.nl

     

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *