40 dagen zonder alcohol = Ik Pas – Week 3. Toch gek eigenlijk…

Gezien? Op de Facebookpagina 40 Dagen zonder alcohol Gemeente Heumen en Mook en Middelaar schrijft een mevrouw: ‘Steeds vaker vraag ik me af waarom ik weer begin met dat wijntje. Al vijf jaar pas ik jaarlijks een pauze in. Dat bevalt prima. En toch begin ik na een paar maanden weer, vooral als de vakantietijd eraan komt. Dan vind ik blijkbaar dat de teugels weer los mogen. Toch gek, eigenlijk.’

Vriendin en ik lunchen. Met hetzelfde gemak waarmee we anders een wijntje bestellen, zeggen we nu, bijna achteloos: ‘Twee thee.’ We vinden de prijs van de thee hoog. Grappen: ‘Toch maar een wijntje?’ We eten een lekker broodje en missen het wijntje voor geen cent. ‘Allemaal gewoonte en luxe,’ vertellen we elkaar. We proosten met de theeglazen, klinken, zeggen lachend: ‘Op de komende weken!’ We vinden het knap van onszelf dat we nu alweer 3 weken pauzeren. Toch gek eigenlijk, dat we dat knap vinden. We doen al voor de 6de keer mee! Ik vertel over het facebookbericht. Vriendin herkent het. Ik ook. Van lieverlee sluipt de gewoonte er weer in. Herkent u dat?

Als ik dit schrijf zijn er 11358 mensen die zich via IkPas hebben laten registeren. Dat is voor veel mensen een steuntje in de rug. Ze ontvangen tijdens de actie onder andere wekelijks een motivatiemail. Mijn aanmelding lukte niet. De dag waarop ik dat wilde doen was er een storing op de IKPas-site. Ik doe het op eigen kracht. Vriendin ook. En Buurvrouw ook! Dat gaat prima. Ben benieuwd of u zich heeft aangemeld of het ook op eigen kracht volhoudt.

Op de site van Ik pas lees ik: Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 70 % van de deelnemers een half jaar na de actie nog steeds ruim 30 % minder drinkt dan voor de deelname aan IkPas.

We heffen nogmaals het theeglas. Daar gaan we voor! www.ikpas.nl

Reageren? Mail naar gerie@schrijverij-gerie.nl

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *