“Wauww… Mooi Jos!”

Gerie van der Land-Zijderveld

op bezoek bij Jos Jacobs van Jacobs Thuis en Interieur in Malden

Automatisch gaat de deur open. Je stapt binnen in een wereld vol kleur en mogelijkheden op het gebied van raam- en vloerbedekking. Bent u al wezen kijken? Gratis parkeren voor de deur, hartelijke ontvangst en de koffie staat klaar.

“Wauww… Mooi Jos!”

“ Leuk, dat jij ook dat wauwgevoel hebt! Vorige week kregen we onverwacht bezoek van een internationale trendwatcher. Die had dat ook! Die complimenteerde ons. Vond ons assortiment en de presentatie top. Ja, daar zijn we hartstikke trots op! En ook dagenlang blij mee.”

Wat vliegt de tijd. We kennen elkaar ‘van vroeger, van de NSG.’ Jos was toen een leuk ventje met blonde krullen, we kennen elkaar ook als klant/verkoper. “Ik weet nog precies welke gordijnen jij toen kocht.” Ze hangen nog. Jos Jacobs is nu 49 jaar, echtgenoot, trotse vader, eigenaar van Jacobs Interieur en een leuke verteller. Een inspirerende ondernemer.

Jonge ondernemer

“Iedere week kwam de glazenwasser. De grote ramen van de winkel aan de Pannenstraat moesten blinken. Ik was een jaar of dertien, lette goed op hoe hij dat deed en wat hij er voor nodig had. Oefende wat. Toen ben ik naar ons pap gegaan en zei: ‘Dat kan ik ook.’ Hij betaalde mij dezelfde prijs als de glazenwasser. Jarenlang heb ik de ramen gewassen.” Jos Jacobs is al van jongs af aan een ondernemer in hart en nieren.

“Voor mij was het vanzelfsprekend: ‘Later als ik groot ben, is de zaak van mij.’ Christel, m’n zus heeft die gedachte nooit gehad. Helen (Fleuren) en ik leerde elkaar kennen tijdens onze middelbare schooltijd. Ook voor haar was het een uitgemaakte zaak: Zij, ik en de zaak. We waren verliefd, wilde graag zoveel mogelijk bij elkaar zijn. ‘Zal ik met je meegaan naar de avondschool? Dan zien we elkaar vaker,’ zei ze. Vier jaar lang drie avonden in de week naar Arnhem en samen studeren.

Waar ik als kind van droomde? Als twaalfjarige van een BMW! Ik waste iedere week de auto’s van m’n vader en ik mocht ze ook boven de put rijden. Toen kwam er een kennis van m’n ouders met een BMW en die vond het goed dat ik (op eigen terrein) een stukje met zijn auto reed. Wauww, dat gevoel! Toen nam ik mezelf voor, ik wil een BMW! Later reed ik met diezelfde man, die een meubelzaak had in Nijmegen, in die BMW, over de Waalbrug. Voor ons reed een vrachtwagen. Daarop prijkte zijn naam, Tilders Meubelen. ‘Dat is mijn auto,’ zei hij. Ik was onder de indruk. Een auto met je naam erop! Toen dacht ik: “Dat wil ik later ook!” Jos rijdt in een BMW en inmiddels rijden er zes auto’s door de regio met daarop zijn naam. Jacobs Interieur. “Ja, daar ben ik trots op. Helen en de kinderen ook!

Hoe het komt dat we succesvol zijn? Allereerst omdat Helen en ik er samen voor gaan, we zijn 27 jaar getrouwd en we hebben twee leuke kinderen, Sjors en Fleur. Die zijn echt leuk! Geven energie. Ze zijn 14 en 12 jaar. Met hen hebben we leuke gesprekken over alles en ook over ons bedrijf. Ze denken nu al mee! We zijn een echt ondernemersgezin. We weten van aanpakken. Niet zeuren de mouwen omhoog en aan de slag. En,” hij zegt het lachend, “ik heb een enorme bewijsdrang. Ik ga ervoor! Geef niet snel op. En we hebben een goede club met mensen om ons heen. Zeventien medewerkers, allemaal betrokken en met hart voor de zaak. Zonder hen zouden we niet zijn waar we nu zijn. En natuurlijk luisteren wij goed naar wat onze klanten willen. Dienstbaar zijn, goede adviezen geven, service verlenen en kwaliteit leveren is ons plezier en passie, daar gaan we voor. Iedere dag! We zijn ook zover gekomen door mond tot mondreclame van onze trouwe klanten uit Groesbeek en brede kring daar omheen. Ook onze webshop gaat goed.”

Malden is voor jou het kloppend hart van de regio Gelderland, Limburg en Brabant?

Hij lacht hartelijk. “Dit is voor ons een superlocatie. Vanuit Groesbeek en van alle kanten ben je hier zo! Wij wonen heerlijk in Groesbeek. Ons maatschappelijk leven is daar, maar om zakelijk te groeien moesten we kiezen voor een locatie buiten Groesbeek. Door deze locatie kunnen we een groter gedeelte van Nederland bedienen en is groei mogelijk. Wij gaan ervoor!”

Jacobs Interieur

WWW.JACOBS-INSTYLE.NL

Sluisweg 4, Malden Tel. 024 3999900 Email info@jacobs-interieur.nl

Jos Jacobs in het kort:

“Sinds 12-2-1988 getrouwd met Helen Fleuren, dochter van Wim Fleuren van Drikus Fleuren van de Ashorst. Een echte boys familie. Laatst hoorde ik op de radio, dat voor de kapitein van dat schip, de Costa Concordia in Italië, je weet wel, 27 jaar cel is geëist. Weet je wat ik toen dacht?” Die zijn zo om!  Helen en ik hebben het goed samen en we hebben leuke kinderen.”

Je bent een leuke vader? Met een brede lach: “Ja! Ik weet zeker dat Sjors en Fleur dat ook vinden! Sjors is een denker, zo leuk om mee te sparren. Fleur is een doener, is hier graag in de winkel en kookt de lekkerste tomatensoep! We hebben het goed met elkaar.”

Omschrijf jezelf in drie woorden: “Koppig. Vriendelijk. Doorzetter.”

Naast je familie zijn de liefste mensen om je heen… “Ik bof. Wij hebben veel lieve mensen om ons heen.”

Wat eet je het liefst? Zonder na te denken:Die tomatensoep dus.”

Waar eet je het liefst? “Thuis. En we vinden het ook lekker bij La Vie.”

Je autoradio staat altijd op: “Radio 2, Q-Music of 538.”

Op TV kijk je graag naar: “Ik vertrek! En naar Umberto Tan.”

Fijn vakantieland is: “Tenerife. Daar komen we graag. We gaan dit jaar ook weer, samen met m’n zus en haar gezin.”

Beste voetbalclub van Groesbeek is: “Treffers qua spel. Sjors speelt bij de C4. Maar aan Achilles heb ik m’n hart verpand.”

Je sponsort onze club en anderen clubs omdat: “ik als ondernemer mijn maatschappelijke verantwoordelijkheid niet uit de weg ga. En omdat ik voetbal heel leuk vind.”

Nog iets toe te voegen? “Spelers en supporters van De Boys veel voetbalplezier gewenst en een mooi 85-jarig jubileum.”

Jacobs Thuis en Interieur. Mooi! Meteen in Malden! Breed assortiment A-merken en een prijsstelling die klopt! Gratis interieuradvies aan huis. Ook voor projecten. Vrolijk zegt hij: “Natuurlijk zijn we tweede paasdag geopend. Je bent welkom!”

Maart 2015. Geschreven voor clubblad Schup Is van Groesbeekse Boys.
Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *