KBO Heumen springlevend!

“Er voor elkaar zijn! Dat vind ik belangrijk!” 

Met een zwaai gaat de deur open. “Kom er in!” Marian van As is gastvrij en enthousiast. Ze maakt thee, serveert er iets lekkers bij en heeft veel verhalen. KBO (Katholieke Bond Ouderen) Heumen is haar grote passie. Unie KBO is in Nederland een van de grootste belangenorganisaties voor senioren. Afdeling Heumen bestaat 63 jaar en telt bijna tweehonderd leden en is, binnen de mogelijkheden, springlevend!  “Dat willen we graag zo houden, ook voor de toekomst. Daarom zoeken we mensen die actief mee willen doen. Als lid, in het bestuur of willen meehelpen met een activiteit. KBO is er voor mensen vanaf 55 jaar.  Lid worden en deelnemen aan de activiteiten is een goede investering in de toekomst. Het vergroot je sociale netwerk in je directe woonomgeving. Dat is belangrijk bij lief en leed. En je blijft als KBO-lid op de hoogte van veranderingen in regel- en wetgeving in de gemeente. De contributie is € 25 per jaar. Daarvoor zijn er tal van leuke en interessante activiteiten en lezingen. En leden krijgen ook nog eens 10 x per jaar een mooi magazine, Nestor.”

Marian is al 15 jaar intensief betrokken bij de KBO Heumen. Eerst vice voorzitter en nu al 8 jaar voorzitter. Dat is ze met hart en ziel.  Er is een goede klik met de andere bestuursleden, met Corrie Frederiksen, Diny Kesselen, Ida Kuhnen en Piet Wijnakker. ”Het jaarprogramma is zo, dat er voor ieder wat wils is! We organiseren zelfs 1 x per jaar een vakantieweek! Er voor elkaar zijn! Dat vind ik belangrijk. Ook kennis delen en plezier maken met elkaar.”

Marian nodigt alle 55 plussers uit om kennis te komen maken met KBO Heumen. Iedere vrijdag is er in gemeenschapshuis de Terp een inloopmiddag, waar ontmoeten en spel centraal staan. Potje biljarten, bridge, rummicuppen, het kan allemaal. U kunt zo naar binnenlopen. “Ja, natuurlijk is er koffie en thee te koop en voor de liefhebbers een glaasje. En om half zes daarna gezellig aanschuiven aan De Eettafel voor een 3 gangendiner, dat kan ook!”  

Een dag na het gesprek belt Marian: “Zo leuk! Henk Kroes en Joke Kedde, beiden 65 jaar, komen een snuffelstage doen! Mag dat nog in het stukje?” www.kbo-gelderland.nl afdeling Heumen.

Share Button

1 thought on “KBO Heumen springlevend!

  1. Geachte voorzitter; Hallo Marian. N.a.v.de aankondiging themamiddag dd.7-11 lees ik dat er ook een notaris aanwezig zal zijn. Vraag; Is deze persoon gevraagd om er voor de inwoners van onze gemeente blijvend te zijn als hulpaanbieder op het gebied van o.a. regels opstellen bij onbekwaamheid of anders.
    In een vrij kort tijdsbestek schijnen er weer andere regels te bestaan bij overlijden/erven. en nabestaanden
    Of is het een gast spreker? Graag hoor ik hierover. Succes Mieke.[KBO Malden]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *