Een goede buur is beter dan een verre vriend (2)

In de vier dorpen van de gemeente Heumen ontstaan mooie initiatieven, die ons energie geven en onze levens verrijken. We gaan bijvoorbeeld nieuwe contacten aan en starten activiteiten die maken dat we elkaar leren kennen, elkaar opzoeken, samen dingen doen en elkaar vaker helpen. Daar is wat lef voor nodig en ook actie, door meer oog te hebben voor elkaar en door elkaars talenten te benutten. De rubriek ‘WIJ staan voor elkaar klaar’ gaat over inspirerende mensen en initiatieven. Zij worden in het zonnetje gezet met als doel te inspireren. Doe ook mee!

Wij staan voor elkaar klaar

Gertje Jaspers (59 jaar) is eigenlijk een beetje verbaasd dat haar gevraagd wordt om iets te vertellen over haar buurt. Ook verrast. “Hóe kom je nu bij mij!?” Zij vindt het vanzelfsprekend dat je als naaste buren goed met elkaar omgaat en elkaar helpt als dat nodig is. “Er was geen vooropgezet plan. Het is zo gegroeid.” Vijf woningen op een rij op de Rogge in Malden. “Mijn man en ik wonen hier graag, al achttien jaar. De Rogge is een rustige wijk.” En dan lachend: “Met fijne buren dus! Met een van hen ben ik zelfs goede vriendinnen geworden. Maar ook met de anderen is er een prima contact. We kunnen van elkaar op aan als dat nodig is en we doen gezellige dingen met elkaar. We bezoeken elkaar met verjaardagen en we vieren de zomer met een gezellig BBQ. Het nieuwe jaar luiden we in met een Nieuwjaarsborrel. Dat zijn altijd plezierige bijeenkomsten. Ieder jaar in een andere tuin of ander huis. Op die manier leven we mee met elkaars wel en wee. Dat doen we al achttien jaar. Nee hoor, nooit problemen over de organisatie of de kosten. Daar hebben we goede afspraken over gemaakt. Wat mij betreft mag het zo nog jaren doorgaan. Ik gun alle lezers van de regiomagazine TOPIC Regiomagazine net zulke leuke en meelevende buren als dat ik heb!”

Geschreven in opdracht van de gemeente Heumen voor regiomagazine Topic Gemeente Heumen en Mook en Middelaar. December 2015

Share Button

2 thoughts on “Een goede buur is beter dan een verre vriend (2)

 1. hET IS MOEILIJK EEN REACTIE TE GEVEN
  iK KEN GERTIE VAN DE SLAAPDEPREVATIE IN VENRAY
  mEDE DOOR HAAR BEN IK ER GOED UITGEKOMEN
  iK WIL HAAR GRAAG ZIEN !!!

  • Dag mevrouw Annie Teeuwen, ik ontdek nu uw bericht…
   Ik geef uw vragen aan Gertje door.

   Hartelijke groet,
   Gerie van der Land

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *