40 DAGEN ZONDER ALCOHOL = IKPAS – (week 1)

40 DAGEN ZONDER ALCOHOL = IKPAS 

Ik doe weer mee! Buurvrouw ook! En nog veel meer regiogenoten en ook nog mensen van verder weg die ik ken. Helemaal leuk, dat ‘onze’ actie 40Dagen Zonder Alcohol Heumen en Mook en Middelaar bij veel mensen in zes jaar een begrip is geworden. Ook dankzij alle media-aandacht van de regionale kranten en omroep. Dat mag ook wel even gezegd!

Nu zijn we aangesloten bij de landelijke actie IKPAS, maar dat is vast niet aan uw aandacht ontsnapt. Richten we ons eerst vooral op senioren nu op alle mensen die alcohol drinken. En dat zijn er nogal wat!

Aardige kennis doet niet mee. Want die vindt dat zij niet veel drinkt en wil er liever ook niet bij stilstaan dat te veel alcohol borstkanker, prostaatkanker en andere kankersoorten kan veroorzaken en ook hart- en vaatziekten en Alzheimer. “Hou op! Die paar glaasjes per dag. Het moet wel leuk blijven.”

De komende 40 dagen heb ik leuke dingen in het vooruitzicht. Daar hoort een wijntje bij. Hoezo hoort. Raar hè, dat ik mij nu al afvraag of ik het dan wel vol kan houden. Natuurlijk kan ik dat, maar… 21 maart, dat is wel een bijzondere dag, dan zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Ik sta op een verkiezingslijst en help mee met de pr. Als mijn partij dan genoeg stemmen haalt om weer in de gemeenteraad te komen, moet dat gevierd worden natuurlijk. “Dat kan ook zonder wijntje,” zegt een stemmetje in mijn hoofd. ‘Mijn’ burgemeester, Willem Gradisen van de gemeente Mook en Middelaar geeft het goede voorbeeld. Die heeft vast geen last van dat stemmetje, want hij drinkt geen alcohol en loopt met carnaval vrolijk voorop in de polonaise. Als hij dat kan, dan moet ik dat op 21 maart toch ook kunnen?

Doel van de actie is, dat je je bewust wordt van je alcoholgebruik en dat je met die bewustwording ook iets doet! Bij mij is dat aardig gelukt. Niet sjoemelen dan, gewoon volhouden!  Ik ga weer voor 40 dagen zonder. En als mijn partij op 21 maart weer in de gemeenteraad komt heb ik dubbel feest!

www.ikpas.nl U kunt zich nog steeds aanmelden. Doen?

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *