Lang leve de muziek!

Leven is Lef

“Ik in de rubriek Leven is Lef? En dan ook nog met een foto?” Ze twijfelt. “Ja? Vind je dat? Dat mijn verhaal inspirerend kan zijn voor andere senioren?”

Wilhelmien Coenders uit Overasselt lacht een beetje verlegen. Ze is bescheiden, zoekt de aandacht niet. Ze is op weg naar 73 jaar, fit en energiek. Ze doet de dingen op haar manier, is een doorzetter en vindt wat ze doet niet zo bijzonder. Maar dat is het wel!

We ontmoeten elkaar eind augustus in haar huis in Overasselt. De koffie staat al klaar. Weerberichten beloven temperaturen van meer dan 25 graden. Tuindeuren staan open. Appelboom laat trots vele appels zien. “Daar maak ik appelmoes van en ik geef appels weg, want zoveel krijgen mijn man en ik niet opgegeten.” Wilhelmien ‘doet de tuin.’  Tuinieren is haar hobby. Dat kan je zien!  “Van in de tuin werken kan ik zo genieten.”

Van alles wat ze doet, geniet Wilhelmien. Ze houdt van stijldansen. “En we fietsen en wandelen graag. Daar blijf je fit van!” En ze handwerkt en zit op schilderles. Daarnaast is zij penningmeester en vicevoorzitter bij de Overasseltse Vrouwenorganisatie.  Maar dat is allemaal de reden niet, dat ik haar bezoek. Dat is de piano…

Op haar 72ste is Wilhelmien op pianoles gegaan. En heeft ze een piano gekocht.

“Kleindochter Laura en dochter Monique zijn mijn inspiratie. Zij volgden al langer pianoles. Ik hoorde ze samen spelen, dat vond ik zo mooi. Langzaam maar zeker begon het bij mij te kriebelen, steeds vaker dacht ik: ‘Dat wil ik ook!’ Ik heb nu een jaar les.”

Wilhelmien kon geen noot lezen. “Maar dat kan ik nu wel!” Ze lacht vrolijk: “Nooit te oud om te leren. Ik speel en oefen iedere dag! En het is zó leuk om samen met Laura en Monique te spelen. Afgelopen juli hebben we meegedaan aan de muziekuitvoering van onze muziekschool Fladder uit Nederasselt. Dát vónd ik spánnend! En heel bijzonder dat ik dat met mijn dochter en kleindochter kon doen.” Trots laat ze het muziekprogramma zien en foto’s en filmpjes op haar telefoon. “Ik heb een goede band met mijn dochter en kleindochter, maar dat we met drie generaties samen muziek maken… Dat vind ik zo gezellig, dat geeft iets extra’s. Daar word ik blij van. En vrolijk.”

Leven is lef verschijnt in opdracht van Malderburch Welzijn Ouderen, gemeente Heumen. Vragen over tijdsbesteding? Bel naar 024 – 357 05 70.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *