40 Dagen zonder alcohol – De laatste week

Het is gelukt!

Is geen alcohol drinken een remedie tegen snurken? Ik hoor niets meer! Krijg zelf ook geen klachten. Mijn man vertelt mij vanaf de eerste week dat hij beter en langer slaapt. “Ja, ja, dat zal wel.” Maar, ik merk het nu ook! Ik slaap lekkerder!  Echt! Dieper. Langer. Draai minder. Hoef er niet uit om te plassen. Een goede reden om het nog een tijdje vol te houden? Voor het overige voel ik me niet fitter of beter. Mijn haar is niet gaan glanzen, rimpels zijn gebleven en mijn trek in pure chocolade en bitterkoekjes is toegenomen. Maar, de afgelopen 40 Dagen ben ik mij wel heel  bewust geworden van mijn ‘zomaar’ drinkerij.  Niet iedere dag, maar wel vaak drie of vier glazen per dag. En dan in het weekend. Hoe gezellig is het dan om op zonnige dag, zo rond het middaguur, een fles witte wijn open te trekken. En hoe leuk is het om dat in de winter te doen met een fles rode. Kaarsjes aan. Gezellig.

In mijn omgeving werd er regelmatig gesproken over de actie. Mij is opgevallen dat volwassenen het drinken van alcohol bagatelliseren, de aantallen glazen die ze drinken (in de sportkantine met veel jeugd om zich heen), niet willen noemen en mij vertellen dat hun opa negentig is geworden en dat hij iedere dag jenever dronk. De mijne ook!

40 dagen zonder alcohol. Ik heb het gehaald! De jaarlijkse actie is er niet op gericht om Nederland van de drank te krijgen. Wel om bewust te maken. Dat is wat mij betreft gelukt! Nu nog volhouden.

Logo 40 dagen 2015

Gerie van der Land-Zijderveld – www.schrijverij-gerie.nl

Share Button

1 thought on “40 Dagen zonder alcohol – De laatste week

  1. Inmiddels heb ik 30 dagen zonder alcohol afgerond. En ik moet zeggen, de mindset en bewustwording vond ik heel verhelderend. Na 30 dagen viel mijn verjaardag, ik had mezelf beloofd dat ik met een mooi glas wijn mocht proosten, daardoor heb ik (ook heel bewust) voor 30 dagen gekozen.
    Nu moet ik zeggen dat ik veel bewuster omga met mijn keuzes en het niet meer vanzelfsprekend is om voor een glas wijn te kiezen. Een hele mooie gewaarwording, die ook in mijn omgeving tot leuke gesprekken leidt.
    Tot zover!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *